Graphs

PÉNZÜGYI MEGOLDÁSOK

Business Graphs

Portfóliónk

A Kalauz, mint pénzügyi közvetítő magában foglalja a teljes pénzügyi piacon kínált valamennyi lehetőséget. Így foglalkozunk többekközt :

 • Élet, baleset és vagyonbiztosítással

 • Hitelekkel, és állami támogatásokkal

 • Megtakarításokkal és nyugdíjakkal

Legnépszerűbbek

Babaváró és CSOK

01/19 - 01/23

Kivételes lehetőségek melyeket már megannyian igénybevettek. Ismerje meg részletesen a lehetőségeit egy szakértő által.

Állami támogatások

Pályázatindulási segítség

A jelenlegi felújítási program fantasztikus. Mégis a legtöbben nehezen vagy nem is tudnak indulni. Erre kínálunk mi könnyű megoldást.

Biztosítások és Nyugdíjak

01/19 - 01/23

Váratlan élethelyzet bármikor történhet. Az autója és háza mellet bizonyára szeretne mást is biztonságban tudni.

 
babaváró
Babaváró

Babaváró tudástár

Alapfeltételek​:

 • csak azok a házaspárok igényelhetik, akik esetében a feleség betöltötte a 18. életévét, de a 41.-et még nem

 • magyarországi, állandó, bejelentett lakcím, vagy magyar állampolgárság

 • a házaspár legalább egyik tagjának minimum 3 éves, folyamatos TB jogviszonya van munkából, akár felsőoktatási tanulmányokból kifolyólag

 • egyikük sem büntetett előéletű

 • legalább a házaspár egyik tagjának ez legyen az első házassága, ha a másik félnek legalább egy gyermeke van; utóbbi lehet elvált, vagy özvegy

 • nem lehet nyilvántartott köztartozásuk az adóhatóságnál

 • lehet közös gyerekük, és ez orvosilag is alátámasztott

 • kizáró ok az aktív KHR negatív adóslistáján való szereplés

 • vállalniuk kell, hogy a szerződés aláírása után született, illetve örökbefogadott gyerekeiket a nagykorúvá válásukig, vagy a szerződés megszűnéséig a saját háztartásukban nevelik

 • a bank kritériumainak is megfelelnek

 • nincs másik babaváró hitel szerződésük

(A TB jogviszony, a felsőoktatási tanulmányok esetén említett időszaki elvárások összevonhatóak, illetve folyamatosnak tekinthetőek, ha a megszakítás maximum 30 nap, a felsőoktatási tanulmányok és a következő TB jogviszony megkezdése között maximum 6 hónap. Az igénylés előtt szükséges a 180 napos, folyamatos TB jogviszony! Azt is fontos megemlítenünk, hogy a közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött időszakból csak egy év vehető figyelembe)

Rudi vagyok, elég ravasz, de ez engem is megakaszt. Felhívnám a Kalauzt, hogy elmondjon ezt meg azt.

Itt a telefonom odaadom egy hívásra, kattints rá, ne sajnáld az időt társalgásra.

Gyarapodó előnyök

Rugalmas

 • forintban történik a folyósítás egyösszegben

 • maximálisan igényelhető összeg 10 millió forint

 • a futamidő legfeljebb 20 év a szüneteltetésen kívül

 • nincs hitelbírálati és nincs folyósítási díj

 • nincs előtörlesztési díj, ha születik legalább egy gyermek, illetve a gyerek születése nélkül a tartozás kevesebb, mint 50%-a kerül előtörlesztésre

 • 1 gyermek vállalása esetén a hitel kamata 0%

ELSŐ GYERMEK

amennyiben a gyermek a kölcsönfelvételétől számított 5 éven belül megszületik, akkor a teljes futamidőre a kamattámogatás biztosított az igénylőknek. Gyermekvállalás teljesítésekor legalább az egyik igénylő rendelkezik magyarországi lakcímmel, akkor a törlesztés szüneteltethető 3 évre és azzal azonos időtartamú hosszabbítás kérhető

MÁSODIK GYERMEK

fennálló, nem lejárt kölcsöntartozás 30%-át az állam tamogatásként kifizeti, ez az összeg csak előtörlesztésre fordítható. A második gyermel születését követően, ismét 3 évre kérhető a tölrsztőrészlet szüneteltetése, ha továbbra is rendelkeznek magyarországi lakcímmel.

HARMADIK GYERMEK

a fennálló kölcsöntartozás 100%-át az állam támogatásként kifizeti, amit a kölcsön előtörlesztésére kell fordítani

​Gyakori kérdésekre adott válaszok babavárónál

Akkor is igényelhető a kölcsön, ha nincs gyermeke. A hitel Kamatmentesen kerül folyósításra, amennyiben 5 éven belül születik egy gyermek, akkor végig kamatmentes lesz a futamidő alatt.

Igen, hitelkiváltásra is lehet használni a kölcsönt.

A hitel bírálata 10 nap, amennyiben hiánypótlásra van szükség, akkor a bírálati szakasz tolódhat.

A babaváró hitel igényléséhez munkaviszony vagy felsőoktatási nappali tagozatos jogviszony szükséges. A befizetett TB nem elegendő a hitel igényléséhez.

Nem, csak a 2019.07.01. után született gyermekre igényelhető.

Igen, ha legalább az egyik félnek az első házassága.
Ha mindkét fél elvált, akkor már nem igényelhető a babaváró hitel.

Amennyiben megszületik az első gyermek úgy az állam felfüggeszti 3 évre a hiteltörlesztést. A második gyermek után is újra 3 évre felfüggesztésre kerül a törlesztés és a tőketartozás 30%-át elengedik a kölcsönből. Amennyiben a harmadik gyermek megszületése is megtörténik úgy teljes tartozás elengedésre kerül.

Természetesen, kisebb összeg is igényelhető.

Maximum 20 éves futamidőre vehető fel, de kevesebb időre is igényelhető, de akkor az összeg mértéke változhat, mert a törlesztőrészlet magasabb lesz.

Igen, mert szabad felhasználású a babaváró hitel, így hitelkiváltásra is használható. De arra kell figyelni, hogy igényléskor a JTM-be bele kell férni a hitel törlesztőrészletének. Érdemes tájékozódni, hogy melyik bank engedi a hitelkiváltást, mert ez változó lehet.

Igen, igényelhető. De arra kell figyelni, hogy JTM-be bele kell férni az igényléskor.

Igen, mert egymástól teljesen független a két termék. Falusi csokról itt olvashatsz bővebben.

Igen, ha megvan a 3 év folymatos TB jogviszony és megfelelnek a többi kritériumnak.

Igen, ha megvan a 3 év TB jogviszony.

2019.06.26.-i rendeletmódosítás alapján a passzív KHR státuszú ügyfelek is kaphatnak hitelt. A hitelbírálat jogát viszont a bankok fent tartják, így a finanszírozási szabályzat eltérhet a jogszabálytól.

A felsőoktatási jogviszonyok között 30 nap megszakítás lehet, kivételt képez a felsőoktatási nappali tagozat, ahol 6 hónap telhet el a következő TB jogviszony között.
Jogviszonyokat össze lehet adni, de nem lehet 30 napnál több megszakítás.

Ami beleszámít a folyamatos jogviszonyba:

 • Hazai TB jogviszony

 • Nappali tagozatos felsőoktatási jogviszony

 • Külföldi jogviszony is beleszámít, ha magyar állampolgár az igénylő

Mindkét fél elvált, de még nincs gyermekük, vagy

Az elvált félnek van gyermeke, de a másik félnek az első házassága, vagy

Az elvált félnek nincs gyeremeke, de az első házasságot kötőnek van

Igen, ha már újra házasodtak. Viszont, ha a házaspár egyik tagja nevel egy gyermeket, akkor a másik házastársnak az első házasságában kell élnie vagy az első házasságát kell kötnie.

Ikrek születésével az állam elengedi a tartozás 30%-át, ha viszont hármas ikrek születnek, akkor a teljes tartozás elengedésre kerül.
Ez a szabály vonatkozik a 12 hetes magzatokra vagy az örökbefogadásra is.

Természetesen, a terhesség nem kizáró ok. Ha a magzat már elmúlt 12 hetes, akkor az igénylés után 3 évre felfüggeszthető a törlesztőrészlet.

Mindenképpen a hiteligénylést a gyermek megszületése előtt kell beadni.

Olyan hiteltípus, ami kifejezetten a családok gyermekvállalási kedvének növelésére szolgál. Az állam kamattámogatást nyújt hozzá, és a harmadik gyermek születése után a tőketartozást is megfizeti a hitelfelvevő házaspár helyett.

A babaváró hitel 2019. július 1.-től 2022. december 31.-ig igényelhető.

Azok a házaspárok, akik megfelelnek mind a kormányrendelet, mind a bank által támasztott követelményeknek.

Ha a kamattámogatási feltételek teljesülése megszűnik, akkor a hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig összegyűlt kamattámogatást pedig 120 napon belül, egy összegben vissza kell fizetni.

Akkor, ha a hitelfelvételt követő öt éven belül nem születik gyermek, illetve örökbefogadás sem történik, vagy a magyarországi lakcímek szűnnek meg, emellett akkor is, ha a hiteligénylők egyike sem neveli saját háztartásában a gyermeket.

Ha a kölcsön folyósítása utáni 5 évben meghal a házaspár egyik tagja, és gyermek sem születik, illetve örökbefogadás sem történik, akkor a kamattámogatás még hat hónapig fennáll, és ezalatt a törlesztés is szünetel, valamint az addig elengedett kamatok sem kerülnek felszámításra.

Ugyanaz, mintha nem születne gyermek, vagyis a hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig összegyűlt kamattámogatást pedig egy összegben és 120 napon belül vissza kell fizetni.

Nemfizetés esetén a bank hajtja be a tartozást, a jogosultság megszűnésének esetén pedig értesíti a Kincstárat; az ezt követő eljárást már az utóbbi folytatja le.

Méltányossági engedélyezés lehetséges abban az esetben, ha a házaspár egyik tagja elhalálozik, megváltozik a munkaképessége, vagy egészségügyi okokból nem tudja teljesíteni a gyermekvállalást.

Hogy történik a fizetés szüneteltetése?

A harmadik gyermek megszületése után; szintén a hitelintézetnél kell kezdeményezni.

Két nyilatkozat: az egyikben vállalják, hogy a szülés és a terhesség 12. hetének időpontját a várandósgondozási könyvvel igazolják, a másikban pedig azt, hogy a gyermek születése vagy örökbefogadás után nem igényelnek családtámogatási ellátást, vagy azt kifizetőhelyen igénylik. Emellett szükséges született gyermek után a születési anyakönyvi kivonata, adóigazolványa és a lakcímkártyája, örökbefogadott gyermek esetén pedig a határozat, a lakcímkártya és az adóigazolvány.

Ez esetben a járási hivatalhoz lehet fordulni felülbírálatért, és ha helyt adnak neki, akkor a bank már nem utasíthatja el a kérelmet.

Ebben az esetben a támogatásból levonják a hátralékot, vagyis erre nem vonatkozik a kedvezmény.

A babaváró hitelnek kamattámogatás esetén csupán maximum 0,5%-os, úgynevezett kezességvállalási díja van.

Igen, ebben nincs változás. Az ügyvitel menete lehet eltérő a korábbinál, az egészségügyi helyzetre való tekintettel a bankok különböző óvintézkedéseket vezettek be, hogy csökkentsék a fizikai érintkezések számát.

Az úgynevezett babaváró hitel 2019 nyarán lépett életbe, és sokak számára kínál vonzó lehetőséget. A maximum 10 millió forintos kölcsön tényleg csábító a családalapítás előtt állóknak, nem csoda, hogy tavaly nagyon sokan éltek e lehetőséggel. A konstrukció az egyik legnépszerűbb hitel volt 2019-ben, és ebben az esztendőben is sokan fognak belevágni, ugyanakkor a feltételekkel és azok változásával szükséges tisztában lenni.

A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat a tavaly nyári indulás óta folyamatosan csökkent, a 2019 júniusában közzétett 2,10 százalékos érték novemberre 1,00 százalékra csökkent. Utóbbi érték december elejétől aktuális, így (eddig) azok jártak a legjobban, akik abban a hónapban kötötték meg szerződésüket. Ez akkor számít, ha nem születik öt éven belül gyermek. A decemberben szerződőknek a korábbinál is kisebb összeget kell visszafizetniük, ha elvesztik a kamattámogatást. December után ismét elkezdett emelkedni a referenciakamat.

2020. január elsejétől némileg módosult a babaváró hitel igénylésnek feltételrendszere. Az igénylő házaspár legalább egyik tagjának továbbra is minimum három év folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie (amiből az utolsó 180 napnak magyar munkaviszonyból kell származnia), ugyanakkor ebbe ebben az évben már nem számít bele a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában folytatott tanulmányi időszak, vagyis a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött évek.

Mint minden hitel esetében. A márciusban meghirdetett fizetési moratórium a babaváró hitelekre is érvényes, beleértve azokat a szerződéseket is, amelyeket korábban kötöttek/folyósítottak. A kölcsön futamideje meghosszabbodik ugyan, azonban a törlesztőrészlet összege nem lehet magasabb. Azoknak, akik élni akarnak a hiteltörlesztési moratórium adta lehetőséggel, nincs semmi teendőjük. Akkor kell nyilatkozni, ha valaki nem akarja szüneteltetni a hitel törlesztését.

Igen, ebben nincs változás. Az ügyvitel menete lehet eltérő a korábbinál, az egészségügyi helyzetre való tekintettel a bankok különböző óvintézkedéseket vezettek be, hogy csökkentsék a fizikai érintkezések számát.

Közös munkánk

Kapcsolatfelvétel

Ön felveszi velünk a kapcsolatot, munkatársunk pedig visszakeresi Önt.

Konzultáció

Személyes vagy Online konzultáció során felvázolja elképzeléseit.

Bemutatás

A bemutatás során, munkatársunk a lehető legjobb ajánlatot mutatja be.

Megvalósítás

Cégünk az utolsó pillanatig elkíséri szerződési folyamata során.

Map
 • Facebook
Nem volt jóNem az igaziIgazán jóKíváló

06704197219