Mire figyeljek döntés előtt ?

Frissítve: jan 23

  • Hiányos ajánlat

Mit jelent ez ? Azt jelenti hogy nincsenek feltüntetve pontos mennyiségek és márkák. Ez rendkívül rossz jelnek tekinthetjük ugyanis ez azt jelentheti hogy vagy az árajánlat hanyag vagy azt hogy szándékosan titkolják el azért hogy, a vásárló ne tudja hogy olcsó vagy minőségi alapanyagból készül a rendszere. Kerülje el az ilyen ajánlatot.  • Impozáns ajánlat

Ne hagyjuk magunkat megvezetni. Attól, hogy egy ajánlat precíz és szemrevaló, az nem azt jelenti, hogy szakmailag is megfelelő. Figyeljünk arra, hogy ajánlatkérés során, mennyire volt körültekintő és alapos az ajánlatadó. Ezenkívül, nézzük meg, hogy szerepeltetik-e, a garanciális feltételeket.

Végül ne feledjük, hogy a telepítés fontosabb mint az ajánlat.

Sok esetben láttunk már olyan ajánlatot, ahol a panel márkanév kizárólag a 'super" 'prémium" és egyéb szavakból állt össze miközben a panel rendkívül gyenge teljesítmény és garanciaidőkkel rendelkezett.
  • A márka bűvölete

Sokak számára egybeforr a minőség és a márka amiatt, hogy valamely ország a gyártó vagy ismert cégnév. Ez viszont gyakran nem igaz, ugyanis a legnagyobb gyártók is távolkeletről szerzik az alapanyagokat, esetlegesen még a szerelés is ott végzik. Továbbá a legnagyobb gyártók nevét a legtöbben nem is ismerik. Ilyen esetekben hagyatkozzunk inkább a garancia időre, vagy kérjük ki szakértők tanácsát.
  • Túl szép, hogy igaz legyen

Számos esetben találkozhatnak olyan rendszerárakkal amik jelentősen olcsóbbak a konkurencia árainál, mindeközben impozáns márkanevek szerepelnek benne. Ezek azért vannak mivel a silány minőséget képviselő gyártók is tudják, hogy elegendő egyetlen egy jólcsengő márkanevet kitalálniuk és azzal már sokkal könnyebb eladni bármit. Egészen biztos lehet benne mindenki saját korábbi tapasztalata alapján is, hogy olcsó húsnak híg a leve. A napelemek esetében ez hatványozottan igaz, hiszen egy olyan termékről van szó melynek az alapvető működéséhez csúcstechnológia szükséges. Nyilvánvaló, hogy egy olcsóbb darab nem képes ezt elérni, főleg nem több évtizedig.
  • Elrettentés

Egyes cégek módszerei között szerepel az, hogy az átlagos vagy olcsóbb napelemeket veszélyesnek próbálják beállítani, annak érdekében, hogy a saját termékeiket felárazzák. Előfordul, hogy valótlanul állítják azt, hogy a napelemek

kigyulladnak. Ez több szempontból sem helytálló, de van benne igazság. A silány minőségű napelemek, legnagyobb hátránya az, hogy teljesítményük sokkal jobban fog csökkenni az idővel mint egy jóminőségűé. Ilyenkor a felhasználó élhet panasszal, de nyilvánvalóan senki sem akar belemenni egy bevizsgálási hercehurcába, hogy vajon valóban leadja a panel az ígért teljesítményt.

A rendszereknél kialakuló problémák szinte kizárólag szerelési munkákból adódnak melyeket nehezebb kiszűrni előre, hogy az adott cég vajon esetünkben hogyan fog telepíteni.


  • A valódi információ hiánya

Belátjuk azt, hogy nehéz választani a megannyi ajánlat közül és szinte csak az megoldás marad, hogy ajánlatot kérünk szinte mindenkitől, majd azokat próbáljuk összevetni egymással vagy a szomszédunk, barátunk ajánlására hagyatkozunk.

Ezzel a módszerrel egy probléma van és az jelentős. A különböző netes fórumokon kommentelők nem szakmabeliek és valós tapasztalatuk sincs. Egészen biztosra, vehetjük, hogy a jótanácsok olyanoktól jönnek akiknek 1-3 éve esetleg 5 éve van rendszere. A hibák nem ekkor fognak előjönni. Ennyi ideig még egy gyenge minőségű rendszer is bírja. Egy hanyag minőséggel mindenki saját ingatlanját és pénztárcáját veszélyezteti, miközben egy hajszállal drágább ajánlattal már biztosan kap egy kíváló ár-érték arányú rendszert mely évtizedekig szolgálja.DöntésAmennyiben ezekre mind odafigyel, az Ön napelemes rendszere nagy eséllyel fog évtizedekig jól működni.

Az Energiakalauz mérnöki tanácsadó és kivitelező, alapelve, hogy maximálisan az ügyfelei érdekeit képviseli. Így, csak a szakmailag legjobb ajánlatokat kínáljuk Önnek. Előzetes költségek nélkül. Cégünk egykézben intézi a pénzügyeit és pályázatát.


A minőség az amikor nem figyelnek és te mégis jól csinálod.

Ajánlatát rendkívül széles márkakínálatunkból készítjük el és kedvezményeink is kimagaslóak.

Van egy jó ajánlata mástól ? Akar egy jobbat ?Hahó...Csak még valami... ! Olyan sokat beszéltünk arról, hogyan NE nézzen ki egy ajánlat, hogy majdnem el is felejtettünk mutatni olyat ami szakmailag jeles. Itt van tehát pár példa arra, hogyan néz ki pár nagyszerű ajánlat. Érdekességeket is találsz ha figyelmes vagy. Ide kattints.107 megtekintés0 hozzászólás
  • Facebook
Nem volt jóNem az igaziIgazán jóKíváló

06704197219